"Νέες Αφίξεις" - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Haminoea cyanomagrinata

 Haminoea cyanomagrinata

Ψάχνοντας για νέα καταδυτικά σημεία στο τέλος της σεζόν, σταθήκαμε πολύ τυχεροί ανακαλύπτοντας έναν υπέροχο ύφαλο σε βάθος (20) με (30 )μέτρων, γεμάτο Haminoea cyanomarginata, οι περισσότερες σε ζευγάρια. Πιθανότατα το είδος μετανάστευσε στη Μεσόγειο από την Ερυθρά θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Είναι η πρώτη φορά που το είδαμε καταδυόμενοι στην Αμμουλιανή μετά από χρόνια.Σύντομη περιγραφή: Φυσσαλιδοειδές ωοειδές σώμα, ημιδιαφανής, απαλό περίβλημα, χωρίς ίχνη ψευδοπόδιων. Περισσότερα: Mediterranean Science Commision

Flabbelina rubrolielata

 Flabbelina rubrolielata from the Mediterranean

Συναντήσαμε πρώτη φορά αυτο το γυμνοβράγχιο το 2012 στην Αμμουλιανή μεταξύ των (2)δύο και  (10)μέτρων.Πρόκειται για είδος γυμνοβράγχιου, μικρού μαλάκιου μεγέθους έως 40 mm χρώματος που ποικίλει σε ροζ και μωβ. Αρχικά πιστεύαν πως ζει μόνο στα τροπικά νερά του Ινδικού και του Ειρηνικού, πιθανόν να μετανάστευσε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Pleurobranchus Testudinarius

 Pleurobranchus Testudinarius

Ένα σχετικά μεγάλο σαρκοφάγο μαλάκιο, γύρω στα 20 εκατοστά μήκος, που συναντάμε απο το 2011 απο τα μέσα Ιουνίου εώς τα τέλη Ιουλίου, γύρω στα (8) με (12) μέτρα βάθος.  Τα μαλάκια αυτά, πήραν το όνομα τους από τους πολυγωνικούς δακτύλιους στη ράχη τους σαν ασπίδες (σαν το σχηματισμό μάχης των Ρωμαϊκών λεγεώνων), έχουν πανέμορφες χρωματικές παραλλαγές (κίτρινη,κόκκινη,καφέ) και χαρακτηριστικά φύματα.

Caloria Elegans

 Nudibranch Caloria Elegans