Choose your language

 • Beautiful World..

  Explore Mediterranean..

  Dive in Ammouliani..
 • Into the blue..

  Check In..

  12 unique dive sites!
 • Boat dives

  We Promise..

  An unforgettable experience!!
 • Halkidiki diving in Drenia Dive site

  Underwater Rocks..

  Multilevel dives
 • Amperjacks

  Rich Aquatic Life

  Rare Species..
 • Dias Dive Site

  Vivid Colours..

  Magic Underwater world..

Καταδυτικά Σημεία στην Χαλκιδικη

Για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών

Η σχολή Athos Scuba Diving Center διοργανώνει καθημερινά καταδυτικές εξορμήσεις μονή ή διπλή κατάδυση με διάλλειμα επιφανείας στα νησιά της Αμμουλιανής για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών στα καλύτερα καταδυτικά σημεία, όπου λόγω γεωγραφικής θέσης , οι θαλάσσιες συνθήκες είναι άριστες, ανεξαρτήτως καιρού. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη καθώς οι δύτες ετοιμάζονται στην βάση μας που είναι μόλις 10 βήματα από την ακτή της θάλασσας και το σκάφος. Ακολουθούμε όλες τις οδηγίες ασφαλείας που προβλέπονται, τα γκρουπ δυτών (μέγιστο 6 δύτες)καθορίζονται ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης και συνοδεύονται από έμπειρους εκπαιδευτές και Dive masters οι οποίοι ενημερώνουν τους δύτες για την περιοχή κατάδυσης και τους κανόνες ασφαλείας. Κύριο μέλημα μας η δική σας διασκέδαση και ασφάλεια. Τα βάθη αλλάζουν σταδιακά από 4μέτρα(με σκοινί καθόδου σε ιδανικό βάθος για αρχάριους δύτες), έως 55μέτρα, ενώ η ορατότητα είναι εκπληκτική και η θερμοκρασία νερού από 16 έως 28βαθμους κελσίου ανάλογα με την εποχή.

Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες απο τα καταδυτικά μας σημεία εδώ:Καταδυτικό Δελτίο

Μαγιάτικα

Στο σημείο αυτό που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο καταδυτικό κέντρο, βαφτίζονται οι νέοι μας δύτες, αλλά και οι πιστοποιημένοι που επιθυμούν μια απόλυτα ελεγχόμενη κατάδυση με μέγιστο βάθος τα 9μέτρα πριν ξεκινήσουν τις καταδυτικές τους εξορμήσεις με σκάφος. Ξεκινάμε από το 1,5 μέτρο μέχρι ο ενθουσιασμένος αυτοδύτης να νιώσει έτοιμος, και τότε αυξάνουμε μαζί σταδιακά το βάθος! Το μέρος αυτό είναι μια κατασκευή από τεχνητά βράχια που πολλοί αποκαλούν θαλάσσιο ενυδρείο! Αμέτρητα Κεφαλόπουλα στο 1,5μέτρο,χταποδάκια,ανεμώνες,αλλά και στειράκια, μικρές συναγρίδες, γύλοι και σπάροι, μας ακολουθούν να τα ταΐσουμε!! Το όνομα του, από τις πολύ συχνές εμφανίσεις με Μαγιάτικα ψάρια που πλησιάζουν μόλις ακούσουν τις φυσαλίδες μας!


 

Ιρίνα

Το συγκεκριμένο καταδυτικό σημείο δεν μπορει να χαρακτηριστεί εύκολα!Εχει μια πλαγιά που προκαλεί δέος με τρύπες και υφάλους, κατάλληλη για βαθιές κάθετες βουτιές και έμπειρους δύτες που ψάχνουν για περιπέτεια!Ταυτόχρονα εχει ένα ρηχό πλατώ μήκους πολλών μέτρων με βράχους και τρύπες και εκπλήξεις κάθε είδους!


 

Πέταλο 1

Βρίσκεται στην Β.Δ πλευρά της Αμουλιανής. Ένα καταδυτικό σημείο για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών, με βυθό που ξεκινάει στα 3μέτρα και αυξάνεται σταδιακά έως τα 40μέτρα. Με την είσοδο μας στο νερό, κολυμπάμε ανάμεσα σε πολυάριθμα κοπάδια ψαριών στα ρηχά νερά, συνεχίζουμε να καταδυόμαστε και εμφανίζονται εκπληκτικοί βράχοι σε μορφή πετάλων, σκεπασμένοι με διάφορων ειδών σφουγγάρια και πολυάριθμο μικρόκοσμο. Η μορφολογία του βυθού, μας δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην σκηνή ενός αρχαίου θεάτρου. Πελαγίσια ψάρια, συναγρίδες, σαργοί, οι μόνιμοι κάτοικοι μας χαιρετούν από μακριά, ακούν τις φυσαλίδες μας αλλά ποζάρουν με άνεση μπροστά στους φακούς! Τα χταπόδια κάνουν καμουφλάζ, οι σμέρνες και τα μουγκριά μας κοιτούν, και αν καταδυθούμε στο τελευταίο σκαλοπάτι σίγουρα μέσα στις τρύπες θα περιμένουν οι αστακοκαραβίδες να τις θαυμάσουμε!


 

Πέταλο 2

Βρίσκεται στην Β.Δ πλευρά της Αμουλιανής. Ένα καταδυτικό σημείο όπου οι συνθήκες κατάδυσης είναι πάντα άριστες. Ο βυθός έχει κλίση 40μοίρες, και το μέγιστο βάθος φτάνει τα 55μέτρα!! Ιδανικό μέρος για ασφαλείς βαθιές καταδύσεις. Ο χρόνος βυθού αρχίζει από τα ρηχά, με άπειρα κοπάδια όλων των ειδών να ζητάνε από τους δύτες την προσοχή τους, στο κατέβασμα ακολουθούμε έναν μικρό βράχο , που μας οδηγεί σε τρία διαδοχικά πέταλα στα βαθύτερα νερά. Εκεί μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις! Μόλις φτάσουμε στο πρώτο πέταλο, μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον παντελήδες, σαργοί και συναγρίδες ολόγυρά μας. Μένουμε εκεί να κοιτάμε τα ψάρια που μας πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Συνεχίζουμε στα επόμενα πέταλα γεμάτα με τρύπες, που ποτέ δεν ξέρουμε τι θα δούμε μέσα! Στην επιστροφή στα ρηχότερα νερά ανακαλύπτουμε δεκάδες γυμνοβράγχια, σφουγγάρια, αστερίες και κοχλίες διάφορων ειδών. Πραγματικά το Πέταλο 2 είναι ένα συναρπαστικό καταδυτικό σημείο της Χαλκιδικής.


 

Ποσειδώνας

Το πρώτο νησάκι Β.Α της Αμουλιανής. Πολύ μεγάλο μέρος, με εναλλακτικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυτών. Βυθός με πολλαπλά βάθη έως 45 μέτρα, πλούσια υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα, εντυπωσιακοί βράχοι να δεσπόζουν στο γαλάζιο ,μεγάλα μονόπετρα και τοίχοι, συνθέτουν ένα μοναδικό υποβρύχιο τοπίο που θα σας συναρπάσει! Η κατάδυση στον Ποσειδώνα, είναι μια συνεχής εξερεύνηση... Ιδανικό μέρος και για νυχτερινές καταδύσεις.


 

Δίας

Το δεύτερο νησάκι δίπλα στον Ποσειδώνα. Η μορφολογία του βυθού μοιάζει πολύ με αυτή του Ποσειδώνα, με μεγαλύτερη όμως κλίση! Σκαλοπάτια ξεδιπλώνονται, το βάθος αυξάνεται, κι εμείς μένουμε να θαυμάζουμε το άγριο τοπίο. Συναντήσεις με σαλάχια και πελαγίσια ψάρια είναι συχνές. Ο Δίας έχει να μας χαρίσει πάντα κάτι το καινούργιο. Χελιδονόψαρα, Χριστόψαρα, Γατόψαρα μπορεί να είναι κάπου εκεί ανάμεσα μας.


 

Αλυκές

Η άγκυρα του σκάφους στα 5μέτρα. Μεγάλο μέρος με περάσματα ανάμεσα σε μονόπετρα με ελαφριά κλίση μέχρι τα 25μέτρα. Σε κάποιο σημείο ο βυθός πέφτει απότομα στα 36μέτρα. Κοπάδια με μελανούρια, μικρόψαρα αλλά και πολλές σμέρνες και αστακοί στα βαθειά! Η κατάδυση αυτή προσφέρεται και για επαναληπτική μετά από διάλλειμα επιφανείας μας στην παραλία Αλυκές της Αμμουλιανής.


 

Δίδυμοι Βράχοι

Δύο βράχοι που ξενερίζουν φαίνονται στον ορίζοντα. Το σκοινί καθόδου στα 7μέτρα με μέγιστο βάθος τα 23μέτρα. Πολύ μεγάλο μέρος με βράχια, τρύπες ,περάσματα, και μια σπηλιά με δύο εξόδους στην οποία μπορούν να μπουν άνετα οι δύτες. Ένα σημείο με μαύρα ψάρια(ροφούς) και φυσικά τη συνηθισμένη πανίδα της περιοχής.


 

 

Ωκεανίδα

Ήρεμη χαλαρωτική βουτιά για όλα τα επίπεδα αυτοδυτών, με μέγιστο βάθος τα 22μέτρα! Αμέτρητα μονόπετρα με τρύπες, βράχοι που δημιουργούν υποβρύχια κανάλια και περάσματα, και έντονη υποθαλάσσια ζωή.


 

Αστακοί

Επιβλητικό άγριο τοπίο, τεράστιο μέρος(3καταδύσεις) με πολλαπλές διαδρομές και μια σπηλιά στα ρηχά, οι αστακοί είναι ένα συναρπαστικό σημείο κατάδυσης που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό δύτη! Οι υποθαλάσσιοι βράχοι είναι ίσως οι μεγαλύτεροι στο νησί. Η κατάδυση ξεκινάει από τα 5μέτρα και ανάλογα με το επίπεδο δυτών καθορίζουμε την διαδρομή. Γιγάντιοι βράχοι που κάνουν κεφάλι στα 15μέτρα και απλώνονται με μεγάλη κλίση στα 40μέτρα! Αστακοί, αστακοκαραβίδες, σμέρνες, χταπόδια, μουγκριά, κοπάδια με μελανούρια. Η υποβρύχια ζωή στους αστακούς δεν περιγράφεται!

 

Διάπορο

Το Διάπορο είναι ένα καταδυτικό σημείο ιδανικό για χαλαρές ήρεμες επαναληπτικές καταδύσεις. Με κάθετο τοίχο από την επιφάνεια που φτάνει τα 22μέτρα, και έντονη υποθαλάσσια ζωή. Κοπάδια από μελανούρια, στείρες, και ροφοί είναι συνήθως θέμα για συζήτηση στην επιστροφή πάνω στο σκάφος!


 

Δρένια

Τα Δρένια είναι ένα καταδυτικό σημείο Ν.Α της Αμουλιανής ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους δύτες. Ένας τεράστιος συνεχόμενος βράχος γεμάτος τρύπες και κοιλώματα υψώνεται σαν τοίχος καθώς κολυμπάμε στα δεξιά του. Διάσπαρτα μικρά βράχια διαφόρων σχημάτων στην βάση του, μας οδηγούν στο μέγιστο βάθος (23μέτρα) όπου συναντάμε ένα μεγάλο μονόπετρο. Μέσα σε ένα υπέροχο θαλάσσιο περιβάλλον, σχεδόν όπου κοιτάξουμε θα δούμε Θαλάμια με χταπόδια, μέσα στις σχισμές σμέρνες σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, λαπίνες ,σουπιές, αμέτρητες φλαμπελίνες, αστερίες ,κοχλίες και όλα τα ψαράκια στα ρηχά που μας συντροφεύουν σε κάθε μας βουτιά στην Χαλκιδική. Ιδανικό μέρος για νυχτερινές καταδύσεις


 

Ανατολή

Ανακαλύψαμε αυτο το καταδυτικό σημείο πρόσφατα, εξερευνώντας την νότια πλευρά απο Δρένια.Ενα σύμπλεγμα απο βυθισμένους γιγάντιους βράχους και ένα δίκτυο απο κανάλια δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο!


 

Μπαλκόνι

Σημείο κατάδυσης που ανακαλύψαμε πρόσφατα, μέγιστο βάθος τα 25μέτρα! Χαρακτηριστικό αυτής της βουτιάς οι βράχοι σε περίεργα σχήματα που μοιάζουν με καμάρες στα 20μέτρα ,ενώ στα ρηχότερα νερά οι βράχοι δημιουργούν συνεχόμενα τούνελ! Η υποβρύχια ζωή όπως και στην υπόλοιπη περιοχή!


 

Μεσοπέλαγη

Μέσα στα κρυστάλλινα νερά κοντά στα γραφικά Γαιδουρονήσια και στον Φάρο της Αμουλιανής διακρίνονται οι μεσοπέλαγοι βράχοι που κάνουν κεφάλι στα 6μέτρα και κατεβαίνουν έως τα 36μέτρα! Χρειαζόμαστε δυο καταδύσεις για να τα εξερευνήσουμε. Πολλά περάσματα, ιδιαίτερο τοπίο που φαντάζει με οροσειρά στην μέση μιας πεδιάδας! Εναλλακτικές διαδρομές ,έντονη υποθαλάσσια ζωή που ποικίλει ανάλογα την εποχή και τις καιρικές συνθήκες όπως σε όλες τις μεσοπέλαγες ξέρες!

Suggest to friends!!